FAQ

FAQ
Veelgestelde vragen

In welke talen doe je je free tours, je privérondleidingen en je teambuildings?

Ik gids zowel in het Nederlands als het Engels. Bij custom privétours en teambuildings kies je vanzelfsprekend zelf je gewenste taal.

Mijn free tours van de andere kant doe ik vooral in het Engels. Alleen als de volledige groep enkel uit Nederlandstaligen bestaat, switch ik naar het Nederlands.

Daarnaast verzorg ik al mijn gepersonaliseerde privérondleidingen, e-step-tours, Van Eyck-tours, culinaire rondleidingen en teambuildings in het Nederlands of Engels voor jou.

Wat is het maximale aantal deelnemers per rondleiding of teambuilding?

Voor gepersonaliseerde privérondleidingen en teambuildings op maat zet ik mijn limiet op 30 participanten.

Jouw groep of team van meer dan 30 splits ik steeds op in twee groepen met elk een aparte gecertificeerde gids.

Bijvoorbeeld: als je als organisatie of bedrijf een custom teambuilding wil organiseren voor 42 deelnemers, dan splits ik in twee groepen van telkens 21 personen. Met elk hun gids welteverstaan.

Bij mijn free tours verwelkom ik individuen, koppels en groepjes van maximaal 6 personen. Met een bovengrens van 20 deelnemers per rondleiding.

Waarom moet ik een kwartier eerder opdagen voor één van je free tours?

Er zijn hiervoor twee redenen.

Ten eerste werk ik niet met boekingen of reserveringen. Er zijn slechts 20 plaatsen beschikbaar per rondleiding. Wie eerst komt, eerst maalt.

Bovendien: als je op tijd komt, scoor je een zeker plekje voor je free tour.

Wat is de werkelijke betekenis van het woord ‘free’ in ‘free tour’?

Het betekent dat wanneer je je echt amuseerde op je free tour, jij mij een vrije bijdrage kunt geven.

Als je er weinig aan vond, hoef je mij achteraf niks te geven. Jij beslist zelf wat je de tour waard acht.

Als je er echt van genoten hebt, dan is jouw mooie vrije bijdrage natuurlijk welkom. Hou er wel rekening mee dat een deel(tje) van mijn inkomen hiervan afhangt: gidsen is mijn fulltime job.

Jouw vrije bijdrage is een warm teken van waardering. Iedere keer opnieuw doe ik mijn uiterste best om jou een fantastische tijd te bezorgen.

Jouw ondersteuning geeft mij telkens een energy boost. Het is een aanmoediging om ook in de toekomst kwaliteitsvolle free tours te blijven organiseren.

Heb ik een reservatie of boeking nodig om mee te gaan op één van jouw free tours?

Neen. Dat is niet nodig. Kom gewoon op tijd naar Hostel De Draecke. Dan zit je safe.

Mijn principe: wie eerst komt, eerst maalt. Er is een maximumgrootte per rondleiding van 20 personen. Als je laat arriveert, kan ik jou moeilijk een plaatsje garanderen.

Let wel: mijn free tours zijn enkel bedoeld voor individuele reizigers, koppels en kleine groepjes van maximaal 6 personen.

Als grotere groep heb je de mogelijkheid om een Ben’s Ghent privétour te boeken.

Waarom zou ik meegaan met één van jouw free tours? Er zijn toch genoeg andere free tours?

Genoeg keuze bij Ben’s Ghent. Niemand anders biedt drie professionele free tours aan.

Bovendien ben ik als enige ‘free tour guide’ een gediplomeerde Gentse stadsgids met 9 jaar op de teller én een local. Met humor, naar het schijnt.

Daarnaast woon ik vlak in het centrum, hou ik echt van Gent en ik deel graag mijn Gent-passie met jou.

Ik was zelf een solo backpacker. Daarom bied ik jou iets aan wat ik zelf gewaardeerd zou hebben tijdens mijn omzwervingen. Voor ‘one size fits all’ scripted tours en grote groepen moet je elders zijn.

Support local indie guides. Laat de goed geoliede nationale en internationale freetournetwerken met hun marketingpletwals links liggen. Ga voor lokale kwaliteit, betrouwbaarheid en echte meerwaarde.

Wat doe je als free tours afgelast worden?

Als je 100% zeker wil zijn of je free tour al of niet plaats vindt, stuur mij dan bij voorkeur een WhatsApp-bericht: +32/486327292

In tweede instantie stuur je mij een tekstbericht of bel je mij. Ik doe er overigens alles aan om freetour-afgelastingen zoveel mogelijk te vermijden.

Frequent kondig ik freetour-afgelastingen en vakanties aan in de contact-sectie van bensghent.be. Ik informeer ook Hostel De Draecke, andere hostels, hotels, B&B’s alsook de Gentse toeristische informatiedienst Visit.

Wat gebeurt er als er meer dan 20 mensen opdagen op een free tour?

Mijn principe is: wie eerst komt, eerst maalt. Individuen, koppels en kleine groepjes van maximaal 6 personen zijn welkom. Van het moment dat er 20 mensen aanwezig zijn, is de freetourgroep compleet. Kan er dus niemand meer bij.

Kom dus minstens een kwartier voordien als je zeker wilt zijn van je plaatsje op één van mijn free tours.

Let wel: als je groep groter is dan 6 personen, overweeg je misschien beter een Ben’s Ghent-privétour.

Welke zijn de belangrijkste verschillen tussen free tours en custom private tours?

Jouw fooigebaseerde free tour

• Jouw fooigebaseerde free tour start altijd vanuit Hostel De Draecke op een vooraf vastgelegd uur.

• Je free tour duurt ongeveer 2 uur, soms iets langer.

• Een reservatie of boeking is niet nodig. Op tijd zijn, is de boodschap. Het onderliggende principe is namelijk: wie eerst komt, eerst maalt.

• Deelnemers zijn individuen, koppels en kleine groepjes van maximaal 6 personen. Ik beperk de grotere freetourgroep tot 20 mensen.

Jouw gepersonaliseerde privétour

• Jouw custom privétour start om het even waar en om het even wanneer in het centrum van Gent. Volledig volgens jouw wensen.

• Jij beslist hoe lang de tour duurt : 1 uur, 1.5 uur, 2 uur, 2.5 uur, 3 uur, 8 uur… Hoe langer je tour, hoe beter je deal.

• Je hebt altijd een reservatie of boeking nodig. Je kiest één van mijn klassieke tours op voorhand. Of je maakt je eigen mix van die tours voor dezelfde prijs: jouw op maat gemaakte rondleiding.

• Je krijgt 1 zoete Gentse zonde met een interessante voorgeschiedenis, extra service en volledige flexibiliteit.

Je bent een gediplomeerde Gentse stadsgids en toch bied je 3 professionele free tours aan. Waarom beperk je je niet tot privétours?

Ook individuele reizigers, backpackers, koppels en kleine groepjes hebben recht op een betrouwbare, kwaliteitsvolle en professionele free tour door een zelfstandige gediplomeerde stadsgids. Groepstarieven zijn peperduur en bedoeld voor grotere groepen. Dus niet voor een reiziger zoals jij: jij staat steeds in de kou. Als ervaren backpacker weet ik dat uit eerste hand. Daarom pak ik het anders aan.

Ik heb inmiddels 9 jaar ervaring als ‘free tour guide’. Zo tankte ik genoeg vertrouwen: ik weet dat mensen zoals jij aimabel, genereus en dankbaar zijn. Die positieve feedback gaf en geeft mij de energie en het doorzettingsvermogen om door te gaan. (Inmiddels organiseer ik wel een pak minder free tours dan pakweg 5 jaar geleden.)

Ik was zelf een solo backpacker. Dit is mijn manier om iets terug te geven aan de internationale gemeenschap van onafhankelijke travellers en backpackers. Bovendien: als je gebeten bent door de reismicrobe heb je altijd een streepje voor bij mij! Het is maar dat je het weet.

Waarom zou ik een privétour boeken in plaats van een free tour?

Met je eigen privétour op maat krijg je volledige flexibiliteit, de beste service en 1 zoete Gentse zonde met een verhaal.

Jij beslist alles volgens jouw wensen. De drempel is laag: een custom privétour start vanaf €110,- voor 2 deelnemers voor 2 uur : dat is mijn viparrangement.

Voor privérondleidingen van 2 uur met 3 of 4 deelnemers betaal je forfaitair €130,-

Ben je met 5 of 6? Dan betaal in in totaal €150,- voor 2 uur. Meer dan 6? Dan komt er €18,- per persoon bij.

Voor ieder bijkomend uur tel je bovendien €55,- neer.

Een op maat gemaakte privétour is de perfecte manier om Gent te ontdekken als je weinig tijd hebt. Je krijgt een solide basis waarop je kunt bouwen.

Je ziet de belangrijkste highlights en je opent een schatkist aan verhalen. Je maakt dat alles mooi in je schema past.

We zijn een groep van 3/4/5/6 en we zouden graag een gepersonaliseerde privétour boeken? Is dat mogelijk?

Ja, dat is zeker mogelijk.

Voor een groepje van 3 of 4 deelnemers is de forfaitaire prijs €130,- voor je rondleiding op maat van 2 uur. Per bijkomend uur reken ik €55,- extra.

Ben je met 5 of 6? Dan tel je €150 neer voor je custom tour van 2 uur.

Als je met meer dan 6 participanten bent voor een gepersonaliseerde rondleiding van 2 uur, dan komt er steeds €18,- per persoon bij.

Contacteer mij voor je op maat gemaakte offerte voor langere rondleidingen en voor grotere groepen.

Je krijgt sowieso altijd volledige flexibiliteit, de beste service en 1 zoete Gentse zonde per persoon met een verhaal.

Wat is het prijsverschil tussen een klassieke privétour en jouw op maat gemaakte privétour?

Er is absoluut geen prijsverschil. Jouw op maat gemaakte privétour is deel van mijn extra service voor jou.

Samen met een hele reeks gepersonaliseerde aanbevelingen: restaurantjes, verborgen geheimen, shoppingadresjes, cultuur, musea, romantische plekjes, bruine kroegen voor locals,…

1 zoete Gentse zonde met een verhaal is steeds inbegrepen. En ik speel steeds flexibel in op jouw wensen. Zelfs tijdens je rondleiding.

Hoe het ook zij, jouw op maat gemaakte privérondleiding houdt me gefocust en scherp.

Heb je een heel specifiek verzoek voor een custom tour die voor een stuk buiten mijn expertise en comfortzone ligt?

Dan reken ik dat gedeeltelijk door. In samenspraak met jou bepaal ik een bijkomend forfaitair bedrag voor de extra research, timing, routing, positionering, planning, eventuele boekingen en gepersonaliseerde customization.

Ik ben voor zaken in Gent en ik heb enkele uren vrij. Hoe help jij mij het onderste uit de kan te halen?

Mijn viparrangement is perfect op jouw maat gesneden. Deze viprondleiding is bedoeld voor een zakenman of -vrouw zoals jij. De flat fee is €110,- voor twee uur. Plus één extra persoon voor dezelfde prijs, als je dit zou wensen.

Je krijgt volledige flexibiliteit, de beste service en 1 zoete Gentse zonde met een verhaal. Voor ieder bijkomend uur betaal je €55,-. Je tourtijd begint bij de eerste stop van de rondleiding, niet bij de plaats van afspraak. Na de tour begeleid ik je graag naar je volgende afspraak of je restaurant. 

Als het je goed uitkomt, overweeg dan misschien één van mijn free tours. Dat is een uitstekende manier om mensen te leren kennen. En – wie weet – de mogelijkheid om met hen achteraf iets te drinken in een bruine kroeg.

Hoeveel tijd heb ik nodig om alles uit mijn Gent-rondleiding te halen?

Dat hangt volledig af van jou en jouw wensen.

• Als je nergens wil binnen gaan, dan kun je de meeste highlights zien, de sfeer opsnuiven en de beste Gent-verhalen horen in anderhalf uur à 2 uur.  

• Als je bijvoorbeeld de Sint-Baafskathedraal wil bezoeken met een inleiding tot‘Het Lam Gods’ van Jan Van Eyck, het Koninklijk Muziekconservatorium of de Sint-Niklaaskerk, dan zou ik jou een rondleiding van zeker 2 uur of meer aanbevelen.

• Wil je dieper graven en de ziel van Gent ontdekken? Dan zijn 3, 4 of zelfs 5 uur goed besteed. Je ontdekt verschillende hotspots weg van de gebaande paden zoals Kunstencentrum Vooruit, het Wintercircus en nieuwe bibliotheek De Krook,

Gediplomeerde stadsgids? Zeker weten!

Ik ben een gediplomeerde en gecertificeerde Gentse stadsgids. Ik volgde de gidsenopleiding van 3 jaar of 6 semesters bij CVO Het Groeipunt in Gent.

Zo kreeg ik mijn certificaat als officiële Gentse stadsgids. Dit certificaat is erkend en gecertificeerd door Toerisme Vlaanderen. Dat betekent dat je altijd een betrouwbare, kwaliteitsvolle en professionele Gent-rondleiding krijgt.

Als ik je een goede raad mag geven: boek altijd een officiële gecertificeerde stadsgids. For obvious reasons.

Bovendien heb ik een professionele bachelor als leraar lager secundair onderwijs voor de vakken Engels, geschiedenis en Duits.

Daarnaast behaalde ik het diploma van academische bachelor in de politieke en sociale wetenschappen en een master in de communicatiewetenschappen. Allebei bij mijn alma mater: Universiteit Gent. 

We zijn een koppel en we zouden graag een custom privérondleiding boeken. Heb je een voorstel?

Jazeker. Je kunt eventueel mijn viparrangement op maat boeken. De flat fee per koppel bedraagt €110,- voor twee uur.

Voor elk bijkomend uur betaal je €55: een rondleiding op maat van 3 uur kost €165 en een custom tour van 4 uur €220. Bovendien: als je als koppel 5 uur boekt, scoor je 1 uur gratis: 6 uur in plaats van 5 uur.

Je krijgt volledige flexibiliteit, de beste service en 1 zoete Gentse zonde per persoon met een verhaal. Je tourtijd begint bij de eerste stop van de rondleiding, niet bij de plaats van afspraak.

Na de tour begeleid ik jullie graag naar jullie volgende afspraak of jullie restaurant.